2005, dat is het jaar dat de microbe mij gebeten heeft. Dat jaar heb ik met het loon van mijn vakantiewerk een digitale bridgecamera gekocht, en ben ik beginnen fotograferen als hobby. Ik heb nooit een cursus of andere opleiding gevolgd, maar mij verdiept in boeken, verschillende tijdschriften, websites, en vooral… gewoon veel foto’s genomen!
Er is geen bepaald domein waar ik me bewust op toeleg. Het mooie aan fotografie is net dat het in zoveel verschillende momenten of gelegenheden past. Het voegt een extra waarde toe aan belevenissen en het heeft mij bewuster leren kijken; genieten van mooie landschappen op reis (en thuis!), seizoenen beleven, gedrag van dieren bestuderen, kinderen zien opgroeien, en ga zo maar door…
Misschien een kort woordje over mezelf? Ik ben geboren in het midden van de jaren ’80 en opgegroeid in Tervuren. Na tussenstops in Leuven en Wolvertem, hebben wij in 2014 een huis gebouwd in Londerzeel, waar ik samenwoon met mijn vrouw Sofie. We kennen elkaar al sinds 2003 en zijn sinds oktober 2014 de trotse ouders van een flinke zoon, Seppe. In 2017 is ook zijn broertje Kobe erbij gekomen.
Naast gepassioneerd in fotografie, ben ik nogal een doe-het-zelver in en rond het huis. Bij de bouw van ons eigen huis hebben we de handen flink uit de mouwen gestoken en daar kruipt nu nog steeds veel tijd in. Ik hou van muziek (heel uiteenlopende genres), film (gezellig thuis met vrienden voor de TV) en auto’s. Ik kan er ook van genieten om erop uit te trekken in de natuur, in binnen- en buitenland, en rond te kuieren in dierentuinen of wildparken.
Mijn uitrusting
Na lang vergelijken heb ik jaren geleden gekozen voor het merk Canon, altijd trouw bij gebleven en nooit spijt van gehad. Begonnen met een eenvoudige bridge (de powershot S2), dan een 300D, een 350D en kort daarop een 40D. Die heeft enkele jaren prima dienst gedaan en werd dan vervangen door een Canon 70D, mijn huidige camera. Voorlopig blijft mijn voorkeur bij een gewone zoeker. Ik sluit een mirrorless camera niet uit in de nabije toekomst maar in eerste instantie als aanvulling en niet als vervanging. Voorlopig staat de 90D als volgende op de verlanglijst. Fullframe heb ik ook al meermaals overwogen maar vind ik vooralsnog te groot/zwaar en te prijzig, APS-C voldoet momenteel prima.
"De beste camera is diegene die je op het juiste moment bij hebt",  en daarom heb ik ook een compacte G7X Mark II. Een oerdegelijke camera die ik op reis altijd bij me heb wanneer de reflex te zwaar is (en die kan doorwegen op een lange wandeltocht)...
En verder...
- Reisobjectief; - Canon EF-S 18-135mm IS STM
- All-round set; Canon EFs 10-22 USM + Canon EFs 15-85 IS USM + Canon EF 70-300 IS USM II
- Lichtsterk & premium beeldkwaliteit: Canon EFs 17-55 f/2.8 IS USM + Canon EF 70-200 f/2.8L USM
- Vast brandpunt: Canon EF 100 2.8 USM Macro + Canon EF 50mm F/1.8 STM
- Extra licht: Canon 580EX II & Godox TT685c (flitsen/triggers van Godox en achtergrond, staieven etc van Bresser)
- Giotto statief op locatie en zeer lichte Sirui voor onderweg
- Diverse Lowepro rugzakken en tassen
- Garmin wandel GPS voor Geotaggen

Sommige zaken koop ik altijd nieuw (vb camera's) maar ik koop ook regelmatig gebruikt materiaal. En voor al dit materiaal, een degelijke verankerde kluis, overal dubbele en bijkomende sloten en een professioneel geplaatst woningalarm met aansluiting op een meldkamer :-)
Back to Top