2005, dat is het jaar dat de microbe mij gebeten heeft. Dat jaar heb ik met het loon van mijn vakantiewerk een digitale bridgecamera gekocht, en ben ik beginnen fotograferen als hobby. Ik heb nooit een cursus of andere opleiding gevolgd, maar mij verdiept in boeken, verschillende tijdschriften, websites, en vooral… gewoon veel foto’s genomen!
Er is geen bepaald domein waar ik me bewust op toeleg. Het mooie aan fotografie is net dat het in zoveel verschillende momenten of gelegenheden past. Het voegt een extra waarde toe aan belevenissen en het heeft mij bewuster leren kijken; genieten van mooie landschappen op reis (en thuis!), seizoenen beleven, gedrag van dieren bestuderen, kinderen zien opgroeien, en ga zo maar door…
Misschien een kort woordje over mezelf? Ik ben geboren in het midden van de jaren ’80 en opgegroeid in Tervuren. Na tussenstops in Leuven en Wolvertem, hebben wij in 2014 een huis gebouwd in Londerzeel, waar ik samenwoon met mijn vrouw Sofie. We kennen elkaar al sinds 2003 en zijn sinds oktober 2014 de trotse ouders van een flinke zoon, Seppe. In 2017 is ook zijn broertje Kobe erbij gekomen.
Naast gepassioneerd in fotografie, ben ik nogal een doe-het-zelver in en rond het huis. Bij de bouw van ons eigen huis hebben we de handen flink uit de mouwen gestoken en daar kruipt nu nog steeds veel tijd in. Ik hou van muziek (heel uiteenlopende genres), film (gezellig thuis met vrienden voor de TV) en auto’s. Ik kan er ook van genieten om erop uit te trekken in de natuur, in binnen- en buitenland, en rond te kuieren in dierentuinen of wildparken.
Mijn uitrusting
Na lang vergelijken heb ik jaren geleden gekozen voor het merk Canon, altijd trouw bij gebleven en nooit spijt van gehad. Begonnen met een eenvoudige bridge (powershot S2), dan een 300D, een 350D, 40D, 70D en om afscheid te nemen van de DSLR, een 90D. In November 2021 uiteindelijk toch overgeschakeld naar Mirrorless EN fullframe in één stap met de Canon EOS R. Even wennen maar geweldige camera voor de foto's die ik neem. Ik heb op het net over de EOS R horen zeggen "a jack of all trades but master of none" en voor mij is dat prima, ik heb vooral graag een erg veelzijdige camera die in elke situatie gebruikt kan worden, en daarbij tegen wat regen of een stootje kan.
Naast de upgrade van de camera waren ook nagenoeg al mijn lenzen aan vervanging toe. Ik heb de EOS R in kit gekocht met de RF 24-100mm f/4L IS USM en wat een schitterende all-round Lens! Daarnaast ook nog heel wat EF lenzen verkocht om de RF 70-200mm f/4L IS USM bij te kopen. Leuke enigszins betaalbare en handzame combinatie die eigenlijk 80% van de tijd op de camera zitten of altijd mee zijn. Verder worden deze nog aangevuld door de objectieven hieronder (verder).
Aanvullend op de EOR heb ik ook nog een EOS M5 gekocht vlak voor hij uit de handel ging. Compacte camera met prima sensor, goede snelheid, ingebouwde EVF en via een adapter toch compatibel met mijn andere lenzen. Fijne compacte en betaalbare camera om mee te nemen als de EOS R te groot en te zwaar is om mee te nemen. "De beste camera is diegene die je op het juiste moment bij hebt",  en daarom heb ik tenslotte ook een compacte G7X Mark II. Een oerdegelijke compact die ik op reis altijd bij me heb wanneer de reflex te zwaar is (en die kan doorwegen op een lange wandeltocht)...
En verder...
- Lichtsterk & premium beeldkwaliteit: Canon RF 24-105mm f/4L IS USM /// RF 70-200 f/4L IS USM
- Groothoek: Samyang AF 14/2.8 RF (aanrader!)
- Tele: Sigma 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD met converter
- Prime: Canon EF 35mm f/2 IS USM /// EFr 50mm f/1.8 STM /// EF 100 f/2.8 USM Macro
- EFs Set: Canon EFs 18-135 IS (nano) USM + EF 70-300 IS USM II
- Canon Battery Grip 
- Extra licht: Canon 580EX II /// Godox TT685c & TT350c & x-Pro trigger  /// Aputure & Lumecube lights
- Studio: Bresser achtergronden, statieven, klemmen, armen...
- Steun: Giotto statief in de studio en zeer lichte Sirui voor onderweg
- Transport: Lowepro rugzakken

Sommige zaken koop ik altijd nieuw (vb camera's) maar ik koop ook regelmatig gebruikt materiaal. ​​​​​​​
En voor al dit materiaal, een degelijke verankerde kluis, overal dubbele of bijkomende sloten en een professioneel geplaatst woningalarm met aansluiting op een meldkamer!!! Inbraakpreventieadviseur kon niets meer aanvullen :-)
Back to Top