2005, dat is het jaar dat de microbe mij gebeten heeft. Dat jaar heb ik met het loon van mijn vakantiewerk een digitale bridgecamera gekocht, en ben ik beginnen fotograferen als hobby. Ik heb nooit een cursus of andere opleiding gevolgd, maar mij verdiept in boeken, verschillende tijdschriften, websites, en vooral… gewoon veel foto’s genomen!
Er is geen bepaald domein waar ik me bewust op toeleg. Het mooie aan fotografie is net dat het in zoveel verschillende momenten of gelegenheden past. Het voegt een extra waarde toe aan belevenissen en het heeft mij bewuster leren kijken; genieten van mooie landschappen op reis (en thuis!), seizoenen beleven, gedrag van dieren bestuderen, kinderen zien opgroeien, en ga zo maar door…
Misschien een kort woordje over mezelf? Ik ben geboren in het midden van de jaren ’80 en opgegroeid in Tervuren. Na tussenstops in Leuven en Wolvertem, hebben wij in 2014 een huis gebouwd in Londerzeel, waar ik samenwoon met mijn vrouw Sofie. We kennen elkaar al sinds 2003 en zijn sinds oktober 2014 de trotse ouders van een flinke zoon, Seppe. In 2017 is ook zijn broertje Kobe erbij gekomen.
Naast gepassioneerd in fotografie, ben ik nogal een doe-het-zelver in en rond het huis. Bij de bouw van ons eigen huis hebben we de handen flink uit de mouwen gestoken en daar kruipt nu nog steeds veel tijd in. Ik hou van muziek (heel uiteenlopende genres), film (gezellig thuis met vrienden voor de TV) en auto’s. Ik kan er ook van genieten om erop uit te trekken in de natuur, in binnen- en buitenland, en rond te kuieren in dierentuinen of wildparken.
Mijn uitrusting
Na lang vergelijken heb ik jaren geleden gekozen voor het merk Canon, altijd trouw bij gebleven en nooit spijt van gehad. Begonnen met een eenvoudige bridge (powershot S2), dan een 300D, een 350D, enkele jaren een 40D en vervolgens enkele jaren een 70D. December 2019 nog strek getwijfeld tussen DSLR en mirrorless, APS-C of Fullframe, maar het is uiteindelijk toch de Canon EOS 90D geworden, in lijn met de voorgangers. Momenteel blijft mijn voorkeur bij een DSLR met spiegel & zoeker omwille van de batterijduur, snelheid, huidige lenzen, weather sealing en live-view die eigenlijk gelijkwaardig is aan een mirrorless camera. Fullframe blijft mij wel aanspreken maar vind ik vooralsnog te groot/zwaar en te prijzig. In afwachting van een volwassen (en betaalbaarder) “EOS-R” eco-systeem is de 90D momenteel eigenlijk een schitterende all-round camera.
Aanvullend op de 90D heb ik ook nog een EOS M5 gekocht vlak voor hij uit de handel ging. Compacte camera met prima sensor, goede snelheid, ingebouwde EVF en via een adapter toch compatibel met mijn andere lenzen. Fijne compacte en betaalbare eerste kennismaking met mirrorless.
"De beste camera is diegene die je op het juiste moment bij hebt",  en daarom heb ik ook een compacte G7X Mark II. Een oerdegelijke compact die ik op reis altijd bij me heb wanneer de reflex te zwaar is (en die kan doorwegen op een lange wandeltocht)...
En verder...
- Reisobjectief; Canon EFs 18-135 IS (nano) USM - schitterende all-round lens!
- All-round set; Canon EFs 10-22 USM /// EFs 15-85 IS USM + EF 70-300 IS USM II
- Lichtsterk & premium beeldkwaliteit: Canon EFs 17-55 f/2.8 IS USM /// EF 70-200 f/2.8L USM
- Prime: Canon EF 35mm f/2 IS USM /// EF 50mm f/1.8 STM /// EF 100 f/2.8 USM Macro
- Extra licht: Canon 580EX II /// Godox TT685c & TT350c & x-Pro trigger  /// Aputure & Lumecube lights
- Studio: Bresser achtergronden, statieven, klemmen, armen...
- Steun: Giotto statief in de studio en zeer lichte Sirui voor onderweg
- Transport: Lowepro rugzakken

Sommige zaken koop ik altijd nieuw (vb camera's) maar ik koop ook regelmatig gebruikt materiaal. ​​​​​​​
En voor al dit materiaal, een degelijke verankerde kluis, overal dubbele of bijkomende sloten en een professioneel geplaatst woningalarm met aansluiting op een meldkamer!!! Inbraakpreventieadviseur kon niets meer aanvullen :-)
Back to Top